We werken samen met jou altijd vanuit je eigen kracht en verantwoordelijkheden en maken daarbij gebruik van je sociale omgeving. Tijdens de intake brengen we dit alles samen met jou in kaart en stellen we vast aan welke doelen je wilt werken tijdens je woonperiode in Huis van Ruth. Deze doelen schrijven we in een helder begeleidingsplan en is opgebouwd uit drie fasen. De eerste fase is een kennismakingsfase, de tweede fase is een leerfase (ontwikkelingsafhankelijk) en de derde fase is de uitstroomfase (perspectief-afhankelijk). Je wordt in de fasen die je doorloopt ondersteund door Marieke en waar nodig door zorgverleners van Eddee. Je kunt minimaal 1 tot maximaal 3 jaar in Huis van Ruth wonen.
In het geven van de zorg aan de bewoners van Huis van Ruth werken we samen met de christelijke hulpverleningsorganisatie Eddee. De gezamenlijke passie van ons én de zorgverleners van Eddee in het zien en creëren van kansen en mogelijkheden voor jongeren is wat ons bindt. We zoeken naar kansen in situaties. Deze positieve benadering ervaren we als een verademing. Daarnaast zien we mogelijkheden om met elkaar veilige kaders aan te brengen middels structuren en vaste afspraken. Op die manier kunnen escalaties worden voorkomen.
Ook maken we gebruik van ons eigen netwerk om continuïteit in de zorg te kunnen bieden. Familieleden, vrienden, buren, maar ook mensen vanuit de kerk of (sport)vereniging.
De financiering voor de zorg vindt plaats vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en wel specifiek het zorgproduct ‘Beschermde woonvorm extramuraal’, ook wel geclusterd wonen genoemd. Hierbij woon je in Huis van Ruth en ontvang je daarbij de ondersteuning die hoort bij beschermd wonen. Dit betekent onder meer dat de zorgverleners 24 uur per dag bereikbaar zijn en er maximaal 15 minuten na oproep iemand aanwezig is. In de tariefstructuur van geclusterd wonen wordt geen vergoeding gerekend voor verblijf. Daarom zal maandelijks een bijkomende vergoeding in rekening gebracht worden.